Szociális elkötelezettség

Mi mint egykori családi vállalkozás szociális felelőséggel bírunk. Tudatosan és rendszeresen segítjük a nehéz helyzetben lévő embereket. Adományainkkal. elősegítjük utódainknak, a jövő nemzedékének a  fejlődését. Célirányosan támogatunk nemzetközi segélyszervezeteket.

GÉPEK, SZAKTUDÁS ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK A „JUGEND EINE WELT“ SZEGÉNYSÉG ELLENI KÜZDELMET CÉLZÓ INDIAI PROJEKTJE SZOLGÁLATÁBAN

Elolvasni
A szegénység elleni küzdelem világnapja, vagyis október 17-e alkalmából a „Jugend Eine Welt“segélyszervezet megnevezte a törekvés sikerének két fontos feltételét: „Azok a gazdasági társaságok, amelyek szegény országokban valósítanak meg beruházásokat, és ezáltal munkahelyeket teremtenek, nagyon jelentős szerepet játszanak a szegénység elleni nemzetközi küzdelemben. Ugyanilyen fontos a helyi fiatalok szakképzése, hogy megmenekülhessenek a szegénységtől“. Leányvállalata, a Felder Group India közreműködésével a Felder Gruppe cégcsoport jelentősen hozzájárul mindkét kihívás leküzdéséhez.

A „Jugend Eine Welt“ kezdeményezésére a Felder Gruppe az osztrák fejlesztési ügynökséggel és az indiai nagyváros, Chennai egyik leromlott negyedében működő Don Bosco szakképzési központtal karöltve a hátrányos helyzetű fiatalok segítését célzó gazdasági partnerséget indított. A tiroli családi vállalkozás a tanműhelyet öt új famegmunkáló géppel, valamint számos tartozékkal és a szükséges szakmai ismeretekkel ruházta fel, lehetővé téve a jövő faiparosainak minőségi, professzionális szakképzését.

„A Felder adja a gépeket és a szaktudást, a Don Bosco Szaléziak az infrastruktúrát és a szociális-pedagógiai hozzáértést, a „Jugend Eine Welt“ pedig közvetítői szerepet játszik - ez az együttműködés jóval többről szól, mint egy egyszerű gépadományozás, és minden érintett számára csak előnyökkel jár. A helyi munkáltatók megfelelően képzett szakemberekhez jutnak, a fiatalok számára pedig az elsajátított szakmai ismeretek tulajdonképpen garantálják a sikeres elhelyezkedést. Ezáltal kitörhetnek a szegénységből! Az általános és szakképzés fontos állomása a szegénységből kifelé vezető útnak“ - osztja meg velünk örömét Reinhard Heiserer, a „Jugend Eine Welt“ segélyszervezet ügyvezetője a sikeres segélyprojekt kapcsán.

2018 szeptemberében el is indult az első szakképzési tanfolyam, a sikeres együttműködés keretében megvalósítandó következő projektek pedig már tervezés alatt állnak.
(Kép forrása: Jugend Eine Welt)
» Jugend Eine Welt

Komplettt asztalos műhelyeket adományoz, szerel föl Afrikában a Felder, az Amini Alama keretében

Elolvasni
"A jólétet, a boldogulást kell szolgálnuk. Segítsünk megteremteni a békességet a Afrika bizonyos régióiban a meru (bantu) és a maszáj törzsek között." Ezen hitvallás alapján jött létre az Afrika Amini Alama. A támogatási projektet DDr. Christine Wallner orvosnő szervezi Tanzániában, a Meru hegy lábánál. A WHO pédaértékű projektjének az oktató központja varrodából, autószerelő műhelyből, asztalos tanműhelyből és a köművesek számára szolgaló oktató műhelyből áll.

A Felder Gruppe nem csupán támogatta az Afrika Amini Alama projektet. 2018 nyarán a a Felder egy Felder 5-műveletes kombinált faipari gépet, a CF 531 típusú modellt, valamint egy FD 250 típusú hosszlyukfúró gépet, továbbá egy AF 12 típusú elszívó berendezést is adományozott. A fentieken túl számos szerszámot, kelléket, gépkiegészítőt és egyéb taretozékot is adott ingyen, támogatásként. Továbbá a segítségnyújtásba bevonta még a HTL Imst intézetét is, ami egy felsőfokú technikum. A gépek ingyenes leszállítására pedig rávette a „Gebrüder Weiss“ nevű logisztikai vállatatot. Tehát a segélyezés tekintében mindhárman "egy csónakban eveztek". A Felder kezdeményezésének a jóvoltából.

Emellett a HTL Imst intézet az eddigi tapasztalatai alapján hasonló projektet valósít meg Ugandában is. Ezen alkalommal is tanulókból, oktatókból és tanárokból állt össze a csapat. A team Tanzániában kapott feladatot, ahol a segélyprojektnek a keretében átadták a szakmai ismereteiket és gyakorlattá tették a mesterfogásokat. Az utazást a HTL Imst szervezte. De magát az utat számos önkéntes adományozó és több szponzor finanszírozta.

A csapat felelőségteljes feladata abba állt, hogy a gépeket üzembe vegye és a tudását tovább adja. A Felder tapasztalt gyári szervíztechnikusa a beüzemelésnek a helyszínén a gépet fölállította, üzembehelyezte ill. elvégezte a szükséges beállításokat. Majd ezután szintén ő, teljes részletességgel bemutatta a gépnek a használatát és alaposan, szabatosan kioktatott minden jelen lévőt az eszköznek a szabályos alkalmazására. Fölhívta a figyelmet a biztonságos munkvégzésre. A team többi tagja pedig megtanította a leendő felhasználókat különböző bútordarabok gyártására és sokféle haználati tárgynak a készítésére.

Három heti intenzív munkát követően a résztvevők az iskola mindennapjaiba és a tananyagba is beleintegrálták a szökséges know-how-t. Ennek az első projektnek a keretében az asztalos szakmunkás tanulók már készítik is az asztalokat a Secondary School számára.

A Felder Gruppe köszönetet mond mindenkinek, aki részt vett ennek a projektnek a sikeres megvalósításában.
Tovább az Afrika Amini Alama weboldalhoz

Hegesztő és forgácsoló tréning a Feldernél, a kiállító terem műhelyében. Felkészítő tábor a skill 2018 rendezvényre.

Elolvasni
Tökéletes előkészítést és perfekt szolgáltatást nyújtottunk 2018-ban az EUROSKILL esetében, ami Budapesten került megrendezésre. A Felder Gruppe gyakorló műhelyében készülnek föl a bútor- és az épületasztalos tanulók a szakmai Európa Bajnokságra. Csak egyetlen célkitűzés lehet: az aranyérem!

Az Euroskills 2018 versenyre Budapesten került sor. A jelenkezők közül Ausztriából kettő pályázónak sikerült e neves rendezvényre kvalifikálnia magát, a bútor- és épületasztalos szakmában. Alexander Haidinger, Ottendorfból, Stájerországból és Christian Buchegger, Vorchdorfból, Felső-Ausztriából képviselték az osztrák asztalosokat. Szeptemberben ez a duó kiváló eredménnyel kívánja letenni a beruházásuknak azt az alapkövét, ami számunkra a a jövöben, az elkövetkező szakmai éltetük során számtalan sikerrel kecsegtet még.

A verseny, a szakmai bajnokság hamarosan, közel egy hónap múlva elkezdődik a magyar fővárosban (2018. 09. 25-29). A versenyzőink nem kívánják a véletlenre bízni magukat. Emiatt már több mint egy hete gyakorolnak a Felder műhelyében, Hall in Tirol városában.

"Már sok-sok éve támogatjuk ezt az európai szakmai versenyt, ahol a mesterjelöltek megméretik magukat. Számos támogatást biztosítunk mind nemzeti keretek között, mind európai ill. nemzetközi szinten is. Ezen az eseméyen számos ifjú tehetség vesz részt. Ők, a fiatal tálentumok élénk benyomást közvetítenek a faipar foglalkozási ágairól. Ezek a leendő mesteremberek minden előnyét bemutatják a famegmunkálásnak, a valóságosan is megtekinthető tevékenységük által. A szakmai képzés minőségéről az egész világ képes megnyőződni. Hiszen kiváló munkadarabok, szép mesterremekek készülnek. Ez a rendezvény serkenti a vállalatokat, vállalkozásokat. Hiszen kiválóan szemlélteni a sikernek a helyes útját. Az esemény arra szolgál, hogy továbbadjuk azt a filozófiát, mely szerint érdemes invesztálnunk a az új nemzedékbe." Ezt Hansjörg Felder mondta, aki Felder vállalat ügyvezető igazgatója.
Tovább a skillsaustria weboldalára

15.000 euró az "Arche Herzensbrücken" szervezet számára

Elolvasni
Egy kevés normális, természetes élet azoknak a családoknak, akiknél súlyosan beteg gyermek él. Ezt a célt tűzte ki magának Seefeld településen, a támogatásokkal foglalkozó egyesület, az „Arche Herzensbrücken“. Az érintett családok számára olyan időszakot szerveznek, ami kikapcsolja magát a beteg gyereket a napi gyógykezelésnek a fáradalmai alól. A közös együttlét javára fog válni a betegnek. A beteg, a testvérei és a szülei is közösen vesznek részt a gyógyulásnak ebben a szakaszában. Ezáltal eredményesebb a betegnek a rehabilitációja.

Büszkén állítjuk, hogy 7.439,41 Euro összeget gyűjtöt össze a kollektíva. Végül ezt az össszeget a cég vezetése nemcsak megduplázta, hanem még ki is egészítette egy kerek számra Mag. Horst Szeli, az „Arche Herzensbrücken“ alapítója és igazgatója 15.000 Euro összegről szóló csekket vehetett át.

"Ez az adomány lehetővé teszi azt, hogy akár 10-20 család is szépen és kellmesen töltse le egymással az idejét". Nyilatkozott hálásan Mag. Szeli az adakozás terén mutatott hajlandóságról.
Tovább az" Arche Herzensbrücken" weboldalára

17 db. famegmunkáló gép, az ENSZ egyik segélyprogramjának a keretében. Libanon faiparának a fejlesztésére.

Elolvasni
Az ENSZ segélyprojektjének Libanonban az a célja, hogy a képzés, az oktatás révén nyújtson az arra rászoruló fiatalok részére olyan esélyt, ami képes a számunkra sikeres jövőt biztosítani. A Felder Gruppe Zgharta városában a tanműhelyt hét darab vadonatúj faipari géppel szerelte föl. Ezek a famegmunkáló gépek lehetővé teszik azt hogy az oktatók a minőségi szakképzést a létező legmagasabb szinvonalon végezzék.

Ennek köszönhetően a régióban elő jövendő faiparosok a képzést követően biztos munkahelyet fognak találni. Az UNIDO választotta ki a műhelyket. A Felder Gruppe pedig 10 db CF 741 típusú ötműveletes kombinált gépet adományozott. A gépek mindegyike igen széleskörű felszereltséggel bír.
Nézze meg a videót

A rákbeteg gyermekek segítése során ketős örömet szerzünk

Elolvasni
"Nyújtsunk pénzügyi támogatást a rákbeteg tiroli gyermekeknek és családjuknak". Ebben az évben ezt a célt nyilvánította ki a Felder, mint családi kézben lévő vállalat. A munkakatársak, a dolgozók nagy összeget gyűjtöttek össze az idei adománygyűjtési akció keretében. 6.380 Euro összeget gyűjtöt össze a kollektíva. Erre igen büszkék vagyunk. Végül ezt az össszeget a cégünk vezetése nemcsak megduplázta, hanem még ki is egészítette, egy kerek pénzösszeggé. Ursula Mattersberger Elnökasszony, a faipari gépgyár karácsonyi ünnepségének az alkalmából 13.000 Euro összegről szóló csekket vehetett át a "Kinder-Krebs-Hilfe Tirol" (gyermekrákot segítő szervezet) nevében.

Kettős örömet okoz és különösen széppé teszi a karácsonyt a gyermekeket segélyező szolgálat számára ez a történet. Fogalmazta meg az est zárszavában Dr. Thurner Úr, aki a Felder egyik ügyfele. A Feldernél a jubileumi FIAT sorsolás is szociális gondolattal zárult. A sorsolás nyertese szintén fölajánlott 3.000,- eurót a Tirolban élő rákbeteg gyermekek számára.

A Felder kollektívája 10.000,- eurót adományoz

Elolvasni
Karácsonyi adományozási akció középpontjában ebben az évben az állt, hogy gyorsan és egyszerű módon nyújtsunk segítséget azoknak a fiatal embereknek, akik Absamban, az Elisbethinum intézetében vannak. 4.936 Euro összeget gyűjtöt össze a kollektíva. Végül ezt az össszeget a cég vezetése nemcsak megduplázta, hanem még ki is egészítette, egy kerek pénzösszeggé. Így tehát Marianne Hengl az Elisabethinum nevében kereken 10.000 euró összegről szóló csekket vehetett át.

Ezzel az adománnyal a fogyatékkal élő fital embereket támogatjuk. Végigkísérjük a sorsukat. Ösztönözzük őket abban, hogy képesek legyenek az önálló életvitelre és arra is, hogy meghatározzák a saját sorsukat. 121 fiatal ember hasznosítja most a felajánlott adományt az Elisabethinumban. – "Együtt élni és közösen tanulni" hangzik az együttes cél. Az oktatás kiterjed az integrált óvodától egészen a szakmai felkészítésig.

Átadtuk a "Jungtischler-Möbel" termékeket, a fiatal asztalos által készített bútorokot a "Rettet das Kind" (Mentsük meg a gyermeket) rezidens csoprtjának.

Elolvasni
A legjobb tudását mutatta be az asztalosoknak az új nemzedéke július 2 és 5 között Wieselburgban, a faipari vásáron. Ezen a kiállításon látványos és bárki számára megtekinthető versengést folytattak a osztrák faipar utánpótlásának a tagjai a "Best of Jungtischler" címért.

A látványos versenynek nemcsak a résztvevők és a látogatók örvendezhettek. Számos látogató figyelte érdeklődéssel a fiatal szakemberek munkáját. Ám mindenek előtt a JuVis lakoközösség örülhetett az eredményeknek. Ez a fiatalokból álló lakóközösség Judenauban található. Ők okkal örülhettek a szép mesterremekeknek, mivel a kész termékekeket nekik ajánlották föl. A segítőkész ifjú asztalosai személyesen adták át az elkészített bútorokat a lakóközösségben élő lányoknak.

Boldogan fogadták a fiatal lányok ezt a kedves gondoskodást. Nagyon örültek a cirbolyafenyőből készült ágyaknak, szekrényeknek és az éjjeliszekrényeknek is. Mi nagyon örülünk ennek a nagyszerű támogatásnak. Hálánkat fejezzük ki valamennyi adományozónak a lelkesedéséért, ennek a szép kötelelezetségnek a vállalásáért. Köszönte meg a segélyt NR Johann Höflinger és GF Monika Franta a "Rettet das Kind NÖ" szervezet részéről, a lakóközösség nevében.

Szintén nagyon örülünk annak, hogy a fiatal asztalosok ilyen nagyfokú segítőkészséget tanusítottak. Mi pedig arra vagyunk büszkék, hogy a versenyhez rendelkezésre bocsátottuk a gépeinket. Tehát mi is némiképpen hozzájárultunk az adományozáshoz.

>> Képekr: RDK NÖ, ,v.l.n.r.: KommR Ing. Helmut Mitsch (Landesinnungsmeister), KommR Johann Ostermann (Landesinnungsmeister Stv.), Stefan Zamecnik (Landesinnungsmeister-Stv.), Bernd Hofleitner-Bartmann (Jungtischler), Eva Radinger (Geschäftsführerin Licht ins Dunkel), Anna, Bernhard Ebenführer, MEC (Messe Wieselburg), Gottfried Bayer (Leiter JuVis Judenau), Domenica, Leonhard Emminger (Jungtischler), Messedirektor Ing. Werner Roher (Messe Wieselburg), NR Johann Höfinger (Vorstandsvorsitzender RETTET DAS KIND NÖ), Monika Franta (Geschäftsführerin RDK NÖ)

2014, karácsonyi adományozási akció

Elolvasni
"Nyújtsunk a rászoruló tiroli családok számára egy kis pénzügyi segítséget". Ez volt a 2014 évben a karácsonyi adományozási akciónak a kinyilvánított célja. 4.350 Euro összeget gyűjtöt össze a kollektíva. Erre igen büszkék vagyunk. Végül ezt az össszeget a cégünk vezetése nemcsak megduplázta, hanem még ki is egészítette, egy kerek pénzösszeggé.

Így tehát Brigitte Schiferer a "Rettet das Kind, Tirol" alapítvány nevében kereken 9.000 euró összegről szóló csekket vehetett át. " A Felder munkatársainak az adománya gyorsan és közvetlen úton jutott el a két rászoroló család javára. Örömmel tájékoztathatom Önöket, hogy sokat tudtunk segíteni ezzel az adománnyal". Mutatott rá a "Rettet das Kind, Tirol" (Mentsük meg a gyermeket) szervezetnek az elnöke. A nagy adományozó hajlandósággal kapcsolatban hálás szavakkal nyilatkozott.

Karácsonyi adományozási akció, kettő tiroli család számára

Elolvasni
Karácsonyi adományozási akció középpontjában ebben az évben az állt, hogy kettő tiroli család számára gyorsan és egyszerű módon nyújtsunk segítséget. 4.720 Euro összeget gyűjtöt össze a kollektíva. Végül ezt az össszeget a cég vezetése nemcsak megduplázta, hanem még ki is egészítette. Így tehát Brigitte Schiferer a "Rettet das Kind" alapítvány nevében kereken 10.000 euró összegről szóló csekket vehetett át.

A Felder munkatársainak köszönhetően képesek voltunk mind a kettő család esetében bizonyos gondot levenni a vállukról. Ennek révén megszépítettük nekik a karácsony ünnepét. Mutatott rá a "Rettet das Kind, Tirol" (Mentsük meg a gyermeket) szervezetnek az elnöke. A nagy adományozó hajlandósággal kapcsolatban hálás szavakkal nyilatkozott.

„Kindern eine Chance“ (a gyermekek a jövönk esélyei)

„Kindern eine Chance“

Elolvasni
A „Kindern eine Chance“, ami egy Tirolból származó kezdeményezés, elérte a célját. Jobb és szebb jövőt tudunk biztosítni ezáltal az Ugandában élő árva gyermekek részére. Ezek a gyermekek megfelelő oktatásban részesülnek a segítségünk által. Mesterembereknek, iparosknak a képzése, kitanítása tud segíteni a lakosságon. Az ők képzése jelentősen képes ahhoz hozzájárulni, hogy javuljanak az életkörülményeik. Az ő országukban emelkedni fog az életnek a minősége, ha ezek a mesteremberek aktívan részt vesznek tananyagnak az elsajátításában. Természetesen ehhez szükségesek a megfelelő gépek és szerszámok is. Ezekre az eszközökre nekik sürgősen szükségük van és rászorulnak a mi segítségünkre.

Mi, mint faipai gépeket gyártó vállallat egy körfűrész gépnek, egy egyengető-vastagoló gyalugépnek és egy hosszlyukfúró gépnek az ajándékozásával akarunk segíteni. Ezzeknek az eszközöknek, berendezésknek köszönhetően a fiatalok új esélyt kapnak arra, hogy ismét a kezükbe vegyék a sorsuknak az alakítását.

Szeptember elején érkezett meg a konténer Zigotiba, Ugandába a rendeltetési helyére. Nagy lelkesedéssel fogadták a gépeket azok, akik az adományt átvették.
„Kindern eine Chance“ (a gyermekek a jövönk esélyei) kezdeményezéshez

Adományok gyűjtése az árvízkárosultak részére

Elolvasni
2014 tavaszán az árvízkatasztrófa miatt, számos régió Délkelet-Európa területén romhalmazzá vált. Sok-sok család egzisztenciáját az árvíz rombadöntötte. Városokat, falvakat, sők egész országrészeket pusztított el a víztömeg. Noha, az itt élő emberek számos közhasznú szervezet, több segélyszervezet segítségével azonnal elkezdték a helyreállításnak a munkáit, emellett még sok megyéb támogatásra is szükségük volt.

A teljes vállalaton belül gyűjtési akciót szerveztek a FELDER munkatársai. A kollégák az adományok gyűjtésével indítottá a segélyakciót. A cél az volt, hogy a segítséghez szükséges eszközközöket, anyagiakat minél hamarabb a rászorulók rendelkezésére tudják bocsájtani. Igen rövid időn belül sikerült általuk összeadni a négy számjegyből álló összeget az adományhoz. Az így keletkezett összeget a vállat vezetése megkétszerezte. Sőt a pénzösszeget fölfelé is kerekítette. Az adományt már szeptemberben át is adták, melyet a Tiroli Vöröskereszt elnöke, Dr. Neumayr Úr vett át.

"A munkatársaink segítőkészsége és szociális érzékenysége mindig meglep bennünket. Nagyon büszke vagyok emiatt a kollégákra. Továbbá örömmel tölt el az is, hogy az is, hogy az adománnyal érintett területeken történő segítségnyújtásnak így mi valamennyien a részesei lehettünk." Egyenesen lenyűgöz, hogy a dolgozóink, az alkalmazottaink mennyire elhivatottak az adományozás terén. Mutatott rá KR Marton Felder, mély benyomást keltve.

Erről további információt olvashat a Vörös Kereszt segélyakcióról szóló oldalon: Rotes Kreuz
www.roteskreuz.at

Erdei játszótér az SOS gyermekfalu részére

Elolvasni
Jörg Schmidt, az SOS-Kinderdorf (gyermekfalu Imst) vezetője, már ennek az évnek a kezdetén annak örvendezhetettt, hogy a Felder Gruppe adományt, csekket küldött a számunkra.

1949-től kezdődően több, mint 200 gyermekfaluban már a 700 főt is meghaladja azoknak a gyermekeknek a száma , akikről szeretettel gondoskodnak ezerkben az otthonokban. Jelenleg 32 gyermek él a gyermekfaluban, Imst városában, családias légkörben. Itt ők olyan közegben nevelkednek, ami közel áll ahhoz, amit egy valódi család képes nyújtani. Itt, ezen a helyen ők akár ki is tombolhatják magukat. Közösen élvezhetik a természet közelségét és mindazt, ami korábban hiányzott nekik. Az adományunknak köszöbhetően sikerült létesíteni egy új erdei játszóteretet. Olyan eszközöket, játokokat készítettek számunkra, amire a gyerekek föl tudnak mászni. Ők a szabadidejükben ezekeket egyenesen megrohamozzák.

"Nem tudok annál szebbet és jobbat, mint segítséget nyújtani egy gyermek számára". Válaszolta Hermann Gmeiner. Miután föltették neki korábban azt a kérdést, hogy milyen indíték alapján alapították az SOS gyermekfaluknak a szervezetét. Imstből képekeket küldtek nekünk a megnyitóról. Ezek a fotók szolgálnak a legjobb bizonyítékkal a fentiekkel kapcsolatban. A fotókon látható benyomásokat és számos gyereknek a háláját ezen a helyen, itt meg kívánjuk osztani a munkatársainkkal és a partnereinkkel. Sőt ezt az egész világgal közölni akarjuk.

Nagy-nagy büszkeség tölt el bennünket, hogy mi, mint a Felder Team egy kicsit hozzá tuddtunk ahhoz járulni, hogy ezek a hátrányos helyzetű gyermekek stabil környezetben éljenek. Mindenekelőtt arra is büszkék vagyunk, hogy lehetőséget biztosítottunk ezeknek a gyermekeknek ahhoz, hogy boldogok legyenek a jövőben.
További információ, az SOS gyermekfaluhoz

Oktatási, képzési projekteteket támogat a a Felder Brazíliában

Elolvasni
„Ma Önnek is karácsonya van. Egyszerűen csak válasszák ki és rendeljék meg nálunk azt, amire a Campo Grande városában lévő faipari műhelynek szüksége van“, így nyilatkozott Hansjörg Felde, amikor a Girassolidário szervezetével aláírták a szerződést. Ez történt 2007 nyarán Tényleges odüsszea, valóságos hányattatás kezdődött ekkor.

A Girassolidário egy független, közhasznú egyesület. Ennek a segélyszervezetnek a központja, igazgatósága, székhelye Svájcban van. Ez svájci központ aktívan együtmműködik a brazíliai anyaszervezettel. A humanitárius szervezet célja az, hogy emberhez méltó jövő útján indítsanak el hátrányos helyzetű gyermekeket és fiatalokat Brazíliában. 2002 óta realizál teljeskörű programokat és projekteket ez a szervezet. Ezek kimutaható eredményet hoztak a gyermekek, a fiatalok és azoknak a családjaiknak az életében. A szervezet fenntartható módon képes javítani az ő sorsukon.

A Girassolidário 2007 szeptember 3-án indította el a "Az én jövőm a – gondolkodó asztalos" projektet. Ez a program a Campo Grande legszegényebb réteigeiből származó fiataloknak nyújt segítséget. A szakképzés egy alapítványnak a keretében történik. A célja az, hogy esélyt adjon az ifjaknak, arra, hogy személyes felelőségük révén vegyék a kezükbe a sorsuknak az alakítását.

A Felder KG ügyvezető igazgatója, Hansjörg Felder Hall in Tirol városában fogadta a Girassolidário svájci és brazíliai vezetőjét. Fredi Lei és Stephan Hoffman látogattta meg a Felder gyárát. Hansjörg a látogatás során spontán úgy döntött, hogy támogtni fogja a projektre vonatkozó elképzelést. Ő ígéretet tett arra, hogy egy különösen nagyvonalú adomány révén segíti az Escola Pau-Brasil iskolát. Akkor még senki sem sejthette, hogy ez a szolidáris tevékenység mekkora méretű bürokratikus maratonfutást fog létrehozni. Ez a bürokratikus vesszőfutás egy alapítvánnynak a megvalósításával kezdődött. Ez az alapítvány teljes gépparkot kapott az asztalos műhelyének a kialakításához.

Különféle akadályok miatt közel kettő évig tartott az vesszőfutás, míg le tudtuk szállítani a gépeket. Végül Brazíliában négy hatóságon is keresztülfutott az ügyünk. Három teljes iratrendező mappát telítettek meg ki a különböző kitöltött nyomatványok. Legvégül a brazil törvényhozás lehetővé tette, hogy adómentesen, az ÁFA megfizetése nélkül adjuk át a nonprofit szervezet számára az adományainkat.

A legyártott kész gépek, szabályosan lecsomagolva éppen két évig álltak különböző raktárokban. Maj végül a csaknem véget nem érő bürokratikus odüsszea után keservesen végre meg tudta őket kapni a Girassolidário. 2009 szeptemberében végre megérkeztek azok várva várt gépek, melyeket a Felder KG adományozott Tirolból.

Időközben aztán a gépek is beszerelésre kerültek a tanműhelyben. Ezek a jövőben mértékadó módon hozzá fognak ahhoz járulni, hogy az Escola Pau-Brasil képes legyen a kitűzött céljának az elérésére. Az iskola törekvése az, hogy olyan kiemelkedő minőségű termékeket gyártson, amelyek meghaladják az adott piacon kínált termékek színvonalát. Majd ezeknek a produktumoknak az értékesítése révén önfentartóvá váljon az iskola és képes legyen saját magát finaszírozni. A nagy gépeknek köszönhetően így már folytatni lehet az asztalosoknak a képzését. Ráadásul ezt a legmagasabb szinten. Hamarosan sor kerülhet majd nagyobb megrendelésknek, komoly megbízásoknak a teljesítésére is.