Betingelser for returnering

1. Generelt

Du kan tilmelde de varer online, der er købt hos FELDER på rma.felder-group.com, såfremt de gældende returnerings betingelser er opfyldt. Hvis du vil tilmelde en eller flere varer i returnerings portalen, bliver du tilbudt en eller flere forskellige returnerings muligheder, alt efter varen og grunden til returneringen. Såfremt du ikke har adgang til en internet forbindelse, kan du kontakte en FELDER afdeling i nærheden af dig.

>> Til returnerings portalen
>> Til afdelingerne

2. Forløb

Således tilmelder du en vare, der er købt hos FELDER til returnering:
1. Besøg vores returnerings portal og log dig ind med dine kunde-oplysninger. Dine kunde oplysninger kan du finde på din følgeseddel eller faktura.
2. Vælg de/den varer og det stykantal, der er relevant for returneringen.
3. Udfyld dine kontakt oplysninger, og oplys, hvordan vi kan kontakte dig.
4. Send din returnerings anmeldelse.

I tilslutning til anmeldelsen omkring returneringen får du automatisk en bekræftelse fra FELDER med flere informationer til videre bearbejdning.

>> Til video visning

3. Således virker den generelle returnerings proces hos FELDER

Tilmelding: Tilmeld din returnering i returnerings portalen inden der er gået 30 dage fra modtagelsen.

Formular: Efter returnerings anmeldelsen er godkendt hos FELDER (som regel indenfor 2 arbejdsdage), får du en returnerings formular online. Bemærk at returneringen er tidsbestemt og den ikke kan bearbejdes efter returnerings tidsfristen er udløbet. Alle omkostninger afholdes at ansøgeren.

Emballage: Sluttelig emballeres de varer, der skal returneres i henhold til FELDERs retningslinjer for emballage (se punkt 5)

Placering: Returnerings formularen placeres et meget synligt sted på emballagen. Bemærk at returnerings formularen skal være i henhold til din returnerings anmeldelse og dermed være gyldig for den tilmeldte vare. For at være sikker på at din erstatning bliver korrekt bearbejdet, bør du ikke sende varer fra forskellige bestillinger i en pakke, men sende dem hver for sig. Ved misbrug af den forfrankerede returnerings seddel forbeholder Felder sig retten til at debitere returnerings-omkostningerne til dig.

Forsendelse: Efter godkendelse af din returnerings tilladelse får du detaljeret informationen til videre bearbejdelse af retur-sendingen.

4. Returnerings-betingelser og mest stillede spørgsmål (FAQ)

Hvilke varer kan ikke tilmeldes returnering?

For at returnere en vare der er bestilt af dig, skal den anmeldes indenfor 30 dage i returnerings portalen til retur-sending. Varer der kan returneres er varer, der er anmeldt til returnering indenfor 30 dage fra modtagelsen fra FELDER, såfremt varen er fuldstændig intakt, er ubrugt og ikke beskadiget. Indsvejsede og/eller forseglede varer kan vi kun tage retur i uåbnet og ubrugt tilstand. Brugte varer, specielt fremstillede varer, software og licenser er generelt udelukket til returnering. Bemærk: For private kunder gælder fortrydelse af købet i henhold til de gyldige betingelser.

Hvordan forholder jeg mig ved reklamation hhv. returnering indenfor 30 dage?

Reklamation hhv. returnering indenfor 30 dage efter modtagelse af varen kan anmeldes i returnerings portalen. Hvis varen er behæftet med mangler, brug da først bilagene til produktet, som f.eks. brugsanvisningen til henvisning af mulighed for fejlretning. Kan problemet ikke løses ved hjælp af produkt bilagene, kan du anmelde den vare til returnering, du har købt hos FELDER, i returnerings portalen.

Hvordan forholder jeg mig ved reklamation hhv. returnering, når der er gået mere end 30 dage fra modtagelsen?

Reklamation hhv. returnering der sker efter mere end 30 dage fra modtagelsen, kan returnerings portalen ikke længere anvendes. Hvis varen er behæftet med mangler, brug da først bilagene til produktet, som f.eks. brugsanvisningen til henvisning af mulighed for fejlretning. For yderligere afklaring kan du bruge vores kontaktformular. Send venligst ikke varen retur uden tilladelse fra FELDER. Uautoriserede returneringer bliver afvist hos FELDER og bliver nægte modtagelse og sendt retur med debitering til dig.

>> Til kontaktformular

Hvornår udbetales min erstatning?

Efter at du har sendt en/flere varer retur, følger alt efter varens tilstand, tidspunktet for returnering og grunden til returnering, en gennemgående kontrol hos FELDER. Kontrol fasen kan alt efter grund og varens tilstand vare flere uger. I den forbindelse og afhængig af resultatet af kontrollen får du en kreditnota på værdien af det/de returnerede varer (fratrukket eventuelt ekspeditions gebyr). I tilfælde af afslag for returnering følger en speciel optagelse af kontakt fra FELDER.

Hvad betyder ekspeditions gebyr?

Hvis returnering ikke sker på grund af en berettiget reklamation eller sker udenfor den retslige fortrydelsesret, forbeholder FELDER sig retten til at beregne et ekspeditions-gebyr op til 20% af varens værdi. Skulle der af andre grunde være en prisreduktion for den returnerede vare fra FELDER, beregner vi mindst et ekspeditions gebyr på 35% af varens værdi.

Hvilke transport muligheder er der?

Vi vælger mellem to mulige transport muligheder, der kan anvendes til FELDER.
Transport form 1: Pakke levering fra kunden
Transport form 2: Pakke afhentning med speditions firma
Den valgte transport form afhænger af volumen og vægt på leveringen til FELDER.

5. FELDER retningslinier for emballage

Generelt

Du kan medvirke aktivt til at pakken ankommer sikkert og til rette tid til FELDER. Følg efterfølgende retningslinier og forløb for emballering, defineret af FELDER:

• Brug en stabil karton med ubeskadigede side-klapper.
• Fjern samtlige etiketter fra kartonen, f.eks. henvisninger for farligt gods og andre ikke aktuelle forsendelses-etiketter.
• Pak alle varer ind hver for sig.
• Brug et pakke-materiale, der er egnet til indholdet i pakken, f.eks. bobleplast el. lign.
• Brug en stabil pakketape.
• Brug ikke snore eller indpakningspapir.
• Brug den returnerings-seddel du har modtaget fra FELDER.
• Brug en adresse etiket, hvor din afsender adresse står tydeligt (navn, telefonnummer, fuldstændig adresse).

Vægt og størrelse for pakke tjenester

I samarbejde med vores varemodtagelse har FELDER fastlagt følgende retningslinier til vægt og størrelse af pakke- hhv. palle forsendelser:
Følgende begrænsninger gælder udelukkende for enkelte pakker. Der findes ingen begrænsning for den samlede vægt på din forsendelse og det samlede antal pakker i din forsendelse.

• Pakker med vægt op til 30 kg
• Pakker med omfang på 300 cm
• Pakket med længde på 220 cm

Henvisning: På pakke- hhv. palle forsendelser, der overskrider ovennævnte betingelser for størrelse og vægt tillægges der et ekstra gebyr for overstørrelse.

Palle-forsendelser

Følg nedenstående FELDER retningslinier for at sikre, at vi modtager pallen ubeskadiget og til tiden.

 • Vælg en stabil palle, der kan bære vægten af din forsendelse (kvalitet paller er enten fremstillet af træ eller plastik, og kan veje mellem 9 og 32 kg).
• Vælg nogle stabile kartoner og stabel dem på pallen.
• Brug krympefolie til at stabilisere din forsendelse på pallen.
• Til palle forsendelse over 70 kg (150 lbs) fastgør da enten metal- eller brudsikker plastik remme på alle sider af boksen, hhv. på pallen.
• Forsyn hver palle i forsendelsen med den fra FELDER tilsendte returnerings-seddel.
• Forsyn hver palle med kontakt informationer såsom (navn, telefonnummer, fuldstændig adresse).

Betegnelse for tunge pakker

Til pakker med vægt over 30 kg er det meget vigtigt, at bruge det rigtige pakke-materiale og sikre, at det er egnet til tunge pakker. Sørg for at overholde følgende punkter ved pakning af tunge pakker:

• Kartoner skal være stabile og kanterne forsvarligt hæftede eller med klammer og ikke kun limet. Kontroller om kartonen er stabil, ved at teste certifikatet fra kartonens fremstiller, der som regel befinder sig i bunden af kartonen for at sikre, at maksimal størrelse og maksimal bruttovægt ikke overskrides.
• Brug kun nye kartoner, der har fuld stabilitet og ikke er skadet af fugt eller brug.
• Luk kartonen med en stabil tape (eller forstærket bånd), ved at anbringe tre strimler på oversiden og undersiden af kartonen, at de er fast tilspændt nær de to kanter.
• Brug kun tæt pakke-materiale til at beskytte indholdet af tunge pakker. Chips af ekspanderet polystyrol og krøllet papir giver ikke nok beskyttelse, da det bliver trykket sammen og flytter sig ved tung last. Tilskårne stykker af bølgepap eller færdige flamingo forme er effektiv og øger stabiliteten for kartonen.
• Når du binder pakker sammen, skal hver pakke pakkes i en karton, der er egnet til at understøtte den samlede vægt for alle pakker.
• Du må kun binde pakker sammen, der har den samme størrelse.