PCS®

Preventive Contact System

Aftale om et tidspunkt

Alvorlige uheld ved formatrundsaven er fortid – træbearbejdning med succes er i sikre hænder med PCS®.

PCS® – Preventive Contact System
Alle træbearbejdere, og dermed også alle træbearbejdnings virksomheder, har mange gode grunde til ikke at gå på kompromis med arbejdssikkerhed – PCS® forhindrer uheld og garanter fingerfærdighed og godt håndelag fremover!
• PCS®: Uheld er fortid Forholdsregler mod uheld med lynets hastighed 
• PCS®: Faren er observeret, faren er afværget Sikkerheds-observation af omgivelser med tilnærmelse-hurtig observering
• PCS®: Sikkerhed skal ikke være dyrt Uden konkurrence: Absolut fri for beskadigelse, hurtig klar til brug igen  
Et snit, der forandrer livet
Sascha Wein, snedkermester og direktør for snedker historie München
En fejl og så er det sket“. Sascha Wein var altid forsigtig og opmærksom når han arbejdede ved rundsaven. Således også den eftermiddag i oktober for knapt 20 år siden, da han ville adskille limeren til sit mesterstykke. Sikkerheds-anordningen var ikke perfekt, men var indstillet korrekt, arbejdsområdet var ryddet og alt var godt forberedt. Men ved et uheldigt knæk i ankelen mistede han derved fire fingre på sin venstre hånd. 

Sascha er slet ikke det eneste tilfælde. Tømrere og snedkere hører til faget med en risiko for uheld, der er over gennemsnittet. Hvert år får tusinde træbearbejdere verden over skader, og mange mister en eller flere fingre. Arbejde ved rundsaven er den hyppigste årsag til kvæstelser på
hændernei alle snedkerier.

Sascha Wein færdiggjorde sit mesterværk seks uger senere og uheldet har derefter ført til, at han beskæftiger sig intensivt for bekæmpelse mod uheld og forholdsregler imod disse. Den forreste og bageste sav-hjælper, en sikkerheds-anordning ved rundsave (også kaldet „Fritz og Franz“), blev umiddelbart efter hans uheld udviklet af Holz BG (i dag hedder det Fagforbundet Træ og Metal) og det har siden da,
forhindret utallige arbejdsulykker.

Men det er ikke nok for Sascha Wein, som idag leder et Snedker-historie i München. „Det er virkelig på tide, at gøre det meget bedre. Find på noget!“opfordrer han alle træbearbejdere i maskin-virksomheder.

Alle moderne save og formatrundsave skal ifølge gældende DGUV-regler for uheld være forsynet med standard sikkerhedsanordninger og rundsave-overdækninger. I de sidste år har der også været en teknisk løsning, der med blokering af savklingen med lynets hast forhindrer kvæstelser ved snit, men den ødelægger savklingen og saveaggregatet. De udgifter der opstår for reparationen er den pris, man skal betale for at redde en eller flere fingre. Indtil i dag, for nu er der en bedre løsning:

Den østrigske Felder Group, innovations-forkæmper og førende indenfor teknologi til træbearbejdningsmaskiner, præsenterer 
på LIGNA i Hannover: 

Hvad der PCS® helt nøjagtigt?

Preventive Contact System
Den revolutionære verdens-nyhed indenfor sikkerhedsanordninger til formatrundsave

Forholdsregler mod uheld med lynets hastighed. 

Efter erkendelse af fare for uheld klarer PCS® med lynets fart sænkning af savklingen under rundsavbordet. Den på elektro-magnetisk frastødnings princip baserede funktion gør det muligt at opnå en indtil nu uopnåelig, ekstrem kort reaktionstid på få milli-sekunder.

Sikkerheds-observation af omgivelser med tilnærmelse - hurtig observering. 

Ved observering af uventet, hurtig tilnærmelse i savklinge området udløser PCS® en sikkerheds-nedsænkning. Med et sikkerheds-område omkring savklingen beskyttes der mod berøring fra alle retninger.

Absolut fri for beskadigelse, hurtig klar til brug igen. 

PCS® sikkerheds-nedsænkning sker uden beskadigelse og ekstra omkostninger. Ved tryk på knappen er formatsaven klar til at arbejde igen. PCS® arbejder uden komponenter der slides og er dermed helt fri for indstillings- og vedligeholdelsesarbejde.

Den patent anmeldte sikkerheds-innovation PCS® kan efter ønske monteres på Format-4 formatrundsav kappa 550 som supplement til den bestående standard-sikkerheds-anordning.