Világújdonság: PCS®

Preventive Contact System

Ez világszerte az első olyan biztonsági berendezés a lapszabászgépek esetében, ahol nincsen közvetlen kontaktus 

LIVE-DEMO - Kérje most! 

"A formatizáló körfűrészen történő súlyos balesetek immár a múlthoz tartoznak – 
Sikeres famegmunkálás biztonságos kezekben, a PCS® segítségével. "

PCS® – NINCSEN TÖBBÉ MÁR BALESETVESZÉLY 

Nincsen kontaktus és ezáltal teljes mértékben elkerülhető bármilyen sérülés. 

Gombnyomásra azonnal újra használható, rögtön üzemeltethető.

FÉNYSEBESSÉGGEL OLD KI 

Nincsen szükség karbantartásra, nem kell tisztítani és nincsen kopás sem 


100% a BIZTONSÁG, hogy nem sérül meg a gép és a fűrészlap sem károsodik 

MINDIG működik! Nem hat rá sem por, sem más szennyeződés. Függetlenül működik rejtett vágások esetében és olyan vágásoknál is, amikor félrefordítjuk a védősisakot, a körfűrészlapnak a felső védőburkolatát. 


"Az Osztrák Kutatásokat Támogató Társaság /Österreichische Forschungsförderungsgesellschaft (FFG)/ támogatásának révén a Felder Group és a TU Wien (Bécsi Műszaki egyetem) közösen fejlesztette ki a PCS rendszerét. Ez egy forradalmian új biztonségi berendezés a lapszabászgépek ill. formatizáló körfűrészgépek számára" .

Ez a világszerte szabadalmaztatott biztonsági rendszer ténylegesen fölismeri ez élő emberi test sejtszövetét, a veszélyes zónában. Majd, mintegy varázsütésre pár milliszekundum alatt eltünteti a fűrészlapot onnan. Ha veszély fenyeget, akkor a rendszer a lapot egy csapásra az asztal alá süllyeszti.  Nincsen sem kontaktus, sem sérülés.  


Preventive Contact System – PCS®

Minden faiparosnak, így velük együtt minden famegmunkáló üzemnek tíz jó oka van arra, hogy a biztonságos munkavégzést illetően ne kössön kompromisszumot – a PCS® megakadályozza a baleseteket, és örökre garanciát nyújt a kéz ügyességére, az ujjak épségére és a teljes megbízhatóságra!


• PCS®: A baleset már a múlté. – Baleset megelőzése, fénysebességgel.  
• PCS®: Fölismeri a veszélyt, elhárítja a veszélyhelyzetet. – Környezet biztonságos észlelése a közelségnek, a közeledésnek az időbeli felismerésével. 
• PCS®: A biztonság nem kell, hogy sokba kerüljön. - Versenytárs nélkül: Károsodás, sérülés abszolút kizárva, azonnal újra használható 

 A jelenleg érvényben levő DGUV balesetvédelmi előírásoknak megfelelően azóta minden fűrészt és formatizáló körfűrészt fel kell szerelni olyan szabványos védőeszközökkel, mint a hasítóék és a felső védőburkolat. Emellett néhány éve létezik egy olyan műszaki megoldás is, amely a fűrészlap villámgyors blokkolásával a lehető legnagyobb mértékben megelőzi a vágásos sérüléseket, azonban tönkreteszi a fűrészlapot és a körfűrészegységet.  Az így keletkező helyreállítási költség az az ár, amit egy vagy több ujj megmentéséért fizetni kell.  Pontosabban a mai napig fizetni kellett, mert már van sokkal jobb megoldás is:

Mi is a PCS® pontosan? 

Mely egy forradalmi innováció és világújdonság a formatizáló körfűrészek biztonsági berendezéseinek körében. 

Baleset megelőzése, fénysebességgel. 

A balesetveszély felismerése után a PCS fénysebességgel kezdeményezi a fűrészlap lesüllyesztését a körfűrész asztala alá.  Az elektromágneses taszítás elvén alapuló működés mindeddig elérhetetlen, rendkívül rövid, néhány ezredmásodperces reakcióidőt tesz lehetővé.

Környezet biztonságos észlelése a közelség időbeli felismerésével.

A fűrészlap területén, annak a környezetében bekövetkező váratlan, gyors közelítések felismerésekor a PCS® kezdeményezi a biztonsági süllyesztést.  A biztonsági környezet közrefogja a fűrészlapot, és minden irányban védi a hozzáféréstől.Insert your text here

Károsodás abszolút kizárva, azonnal újra használható.

A PCS® biztonsági süllyesztés megakadályozza károsodást és kíméli költségeket.  A formatizáló fűrész gombnyomásra újra használható. PCS®A PCS® kopóalkatrészek nélkül működik, ezért semmilyen beállítást vagy karbantartás nem igényel.Insert your text here
Ez a szabadalmaztatásra bejelentett PCS® biztonsági újítás, biztonságtechnikai innováció igény esetén kérhető, mint kezdeti felszereltség, mint első kialakítás a Format-4 kappa 550 formatizáló körfűrésszel együtt. Ezzel ki tudjuk egészíteni a már meglévő standard, hagyományos védőberendezéseinket.
A kiszállítás idejének kezdete: 2020. év 2. negyedév