Socialt engagement

Som virksomheds familie er vi bevidst om vores sociale ansvar, og vi hjælper regelmæssigt mennesker i særligt vanskelige situationer med et positivt bidrag, støtter de unge i næste generation og giver målrettet hjælp til verdensomspændende nødhjælpsorganisationer.

Felder Group donates 16,000 Euros to "Herzkinder Österreich"

læse
Support, assistance and straightforward assistance for families that receive the shock diagnosis "your child has a heart disease" - that's what the association "Herzkinder Österreich" offers. Parents and siblings find advice and help here in regards to all non-medical concerns, exchange experiences and gain some distance from everyday life with the disease by attending organised activities.

The proud sum of 7,951 Euros - a new record amount of the yearly fund-raiser - was collected by the staff of the family owned business Felder Group in Hall, as well as doubled and rounded up by management. Markus Rainer from the "Austrian Child Sponsorship", a partner of the association "Herzkinder Österreich", was able to accept the check for 16,000,- Euros.

"A donation at this level is something very special, we thank the Felder employees and the Felder family for this great support", Mr. Rainer of "Herzkindern" expressed his appreciation for the great willingness to donate.

Caption: on behalf of the Felder Group, Martin Rainer and Karl Binder (left and right) hand over the check to Markus Rainer of the Austrian Child Sponsorship (centre).
Herzkinder Österreich

MASKINER, KNOW-HOW & MERE TIL „DE UNGES VERDEN“ TIL BEKÆMPELSE AF FATTIGDOM I INDIEN

læse
På den internationale dag for bekæmpelse af fattigdom den 17. oktober nævner hjælpeorganisationen „De unges verden“ to vigtige kriterier for succes for dette: „Virksomheder, der investerer i de fattige lande og dermed skaber arbejdspladser, spiller en meget stor rolle i bekæmpelsen af fattigdom. Ligeså vigtig er uddannelse af de unge på stedet, så de kan undgå fattigdom“. Felder Gruppe yder med søsterselskabet Felder Group India et vigtigt bidrag til disse to udfordringer.

Initiativet for „De unges verden" startede Felder Gruppe sammen med Austrian Development Agency og et Don Bosco uddannelsescenter i en indiske slum i storbyen Chennai et virksomheds-partnerskab til gavn for fattige unge. Familie-virksomheden i Tirol startede et uddannelses-værksted med fem nye træbearbejdningsmaskiner samt et omfangsrigt tilbehør og Know-How og dannede dermed basis for en kvalitativ værdifuld, professionel uddannelse for fremtidige træbearbejdere.

„Maskiner og Know-How fra Felder, infrastruktur og social-pædagogisk kompetence og Don Bosco's unge fra „De unges verden“ som formidler - alle vinder ved denne kooperation, det er meget mere en donation af maskiner. Lokale arbejdsgivere finder kvalificeret arbejdskraft og de unge har med deres uddannelse praktisk taget en job garanti i lommen. Sådan banes vejen ud af fattigdom! Lærdom og uddannelse er vigtige byggesten på denne vej“ udtaler Reinhard Heiserer, direktør for hjælpeorganisationen „De unges verden" dette hjælpe-projekt.

I september 2018 blev det første uddannelses-kursus startet med succes og de næste projekter for den succesfulde kooperation er allerede i planlægningsfasen.
(Foto kilde: De unges verden)
» Jugend Eine Welt

Felder giver udstyr til snedkere i Afrika Amini Alama

læse
„Fred og velfærd i regionen mellem folk i Meru (Bantu) og Massai“. Denne Credo er i Afrika Amini Alama – hjælpe-projekt for den østrigske læge DDr. Christine Wallner i Tanzania, ved foden af Mount Meru. Lærer center for WHO-forbillede projektet består af et snedkeri, et lastvogns værksted, et murer-lære-værksted og et tømmer værksted.

Felder Gruppe har understøttet projektet Afrika Amini Alama i sommeren 2018 ikke kun med en Felder 5-delt kombimaskine CF 531, en langhul-boremaskine FD 250, et AF 12 udsugningsanlæg samt diverse værktøj og tilbehør, men tog også HTL Imst og logistik virksomhed „Brødrene Weiss“ med i båden.

HTL Imst satser på deres erfaring fra et lignende projekt i Uganda. Så blev der også sendt et team – bestående af lærerkræfter og elever – til Tanzania for at støtte hjælpe-projektet med faglig ekspertise. Finansiering af rejsen kunne sættes i værk med donationer fra HTL Imst og sponsorer.

Den ansvarsfulde opgave for teamet bestod i, at maskinerne, efter udførlig undervisning af en erfaren Felder fabriks-tekniker, kunne tages i brug på stedet og at sørge for at brugeren kunne arbejde sikkert og fremstille møbel dele og andre brugsgenstande.

Efter tre intensive uger integreres know-how nu i undervisningens hverdag. I første projekt fremstiller snedker-eleverne nu borde til Secondary School.

Felder Gruppe takker alle, der har bidraget til at dette projekt er blevet en succes.
Til websiden for Afrika Amini Alama

15.000 Euro til "Arche Herzensbrücken"

læse
Et stykke normalitet til familier med meget syge børn – det er målet for Seefelder Fördervereins „Arche Herzensbrücken“. De berørte familier bliver tilbudt en "ferie fra sygdommen“, det kommer de syge børn, deres søskende og forældre til gode som en ferie sammen.

Hele 7.439,41 Euro – et nyt rekord beløb i den årlige sponsor aktion – blev samlet ind blandt vore ansatte og sluttelig fordoblet og afrundet af direktionen. Mag. Horst Szeli, grunder og direktør for „Arche Herzensbrücken“, fik dermed overrakt en check på over 15.000 Euro.

„Donationen gør det muligt at give 15 til 20 familier en dejlig tid samme og Mag. Szeli er meget taknemmelig for den store donation.
Til website for Arche Herzensbrücken

17 træbearbejdningsmaskiner til et UN-hjælpe-projekt i Libanon

læse
Unge med en uddannelse, der har brug for hjælp, får en chance for at få en vellykket fremtid, det er målet for hjælpe-projektet for United Nations i Libanon. Felder Gruppe oprettede et uddannelsessted i Zgharta med syv helt nye træbearbejdningsmaskiner og gjorde det derved muligt at kunne give en kvalificeret uddannelse på højeste niveau.

Dermed de fremtidige træbearbejdere i regionen også kan finde en god arbejdsplads efter uddannelsen, gav Felder Gruppe en fuldt udstyret 5-delt kombimaskine CF 741 til 10 snedkerier udvalgt af UNIDO.
Se videoen

Felders ansatte donerede i alt 10.000 Euro

læse
Hurtig og ukompliceret hjælp til unge mennesker i Axamer Elisabethinum var i midtpunktet i vores årlige jule-donation. 4.936,- Euro blev indsamlet hos de ansatte og sluttelig fordoblet og afrundet af vores direktion. Marianne Hengl kunne dermed på Elisabethinums vegne modtage en check på hele 10.000 Euro.

Med denne donation hjælper vi unge mennesker med handicap, så de kan føre et selvstændigt liv. 121 unge mennesker får tilbud i Elisabethinum – fra integrerede børnehaver til forberedelse til erhvervslivet, „leve blandt andre og lære“ lyder målet.

Jule-donation til to Tiroler familier

læse
Hurtig og ukompliceret hjælp til to familier i Tirol var midtpunkt i vores årlige jule-donation. 4.350 Euro blev indsamlet fra de ansatte og sluttelig mere end fordoblet og afrundet af direktionen. Brigitte Schieferer kunne dermed modtage en check på hele 10.000 Euro på vegne af organisationen „Red Barnet Tirol“.

„Med hjælp fra Felders medarbejdere kunne vi lette de to familier for et par bekymringer og give dem en god jul“ udtalte bestyrelsesformanden for „Red Barnet“-Tirol og takkede for den store donation.
„Giv børn en chance“

„Giv børn en chance“

læse
„Børn en chance“ i Tirol har sat som et mål, at forældreløse børn i Uganda skal have en uddannelse og dermed en bedre fremtid. Uddannelse af håndværkere skal hjælpe befolkningen, med at forbedre livsbetingelserne i deres land. Derfor er der også hårdt brug for maskiner og værktøj.

Med en rundsav, en afretter-høvl og en langhul-boremaskine vil vi som maskinbygge-virksomhed hjælpe og give børnene en chance for at tage vare på deres fremtid.

I begyndelsen af september blev der sendt en container fra Tirol til bestemmelsesstedet i Zigoti og maskinerne blev modtaget med begejstring.
Til initiativet „Giv børn en chance“

Skov legeplads til SOS-børnebyer

læse
Allerede i begyndelsen af dette år kunne Jörg Schmidt, leder af SOS-børnebyer i Imst, glæde sig over en donation fra Felder Gruppe.

I den første af nu over 200 børnebyer har over 700 børn fundet et kærligt hjem siden 1949. Lige nu bor der 32 børn i den nye Imster SOS-børneby-familie og de vokser op i omgivelser med familie. En plads til at lege og nyde naturen med hinanden, mangler de stadig. Takket vores donation kunne de åbne den nye skov legeplads med klatreudstyr og den blev stormet af børnene.

„Jeg ved ikke noget bedre end at hjælpe børn“ svarer Hermann Gmeiner på spørgsmålet om sit motiv for at grunde SOS-børnebyer. De fotos vi har modtaget efter åbningen fra Imst, er det bedste bevis. Disse indtryk og taknemmeligheden fra talrige børn vil vi gerne dele med vore medarbejdere og partnere i hele verden.

Det gør os stolte af at være en del af Felders-team og at vi kan bidrage med en lille del og give forsømte børn en stabil og lykkelig fremtid.
Flere informationer til SOS-børnebyer

Indsamling til børne-cancer-fonden

læse
Opførelsen af et efterbehandling's-center for familier med kræftsyge børn er et meget vigtigt punkt for os. Hele 4.820 Euro blev der indsamlet blandt de ansatte til donationen før jul. Dette beløb blev også dette år fordoblet og afrundet af ledelsen.

Veronika Posch kunne dermed modtage en check på 10.000 Euro på vegne er børne-cancer-fonden.

Efterbehandling's-centret for børne-cancer-fonden „Sonneninsel“ i Salzburg vil have plads til op til 50 personer.