Betingelser for returnering

 

1. Generelt

På rma.felder-group kan varer, som er købt hos FELDER, tilmeldes online til returnering, såfremt de gældende returneringsbetingelser er opfyldt. Vær opmærksom på, at forbrugerens fortrydelsesret ikke berøres af dette. Informationer om fortrydelsesretten fremgår af vores alm. forretningsbetingelser.

Varer, som godkendes til returnering, er fejlfrie varer fra FELDER, der tilmeldes til returnering hos FELDER inden for 30 dage efter modtagelsen af varerne. Varerne skal være komplette, ubrugte og ubeskadigede. Hvis du vil tilmelde en eller flere varer via returneringsportalen, tilbydes du forskellige returneringsmuligheder afhængig af varen og årsagen til returneringen. Hvis du ikke har internetadgang, kan du kontakte en FELDER-afdeling i nærheden af dig.

>> Til returnerings portalen

>> Til afdelingerne

 

2. Forløb

Sådan tilmelder du varer, som du har bestilt hos FELDER, til returnering:

1. Besøg vores returneringsportal, og log dig på med dine kundedata. Dine kundedata fremgår af din følgeseddel eller faktura.

2. Vælg de/den varer og det stykantal, der er relevant for returneringen.

3. Udfyld dine kontakt oplysninger, og oplys, hvordan vi kan kontakte dig.

4. Send din anmodning om returnering.

Efter videresendelse af din anmodning om returnering får du en automatisk bekræftelse på modtagelse fra FELDER med detaljerede oplysninger om den videre bearbejdning.

>> Til videovejledningen

 

3. Sådan fungerer det generelle returneringsforløb hos FELDER

Tilmelding: Tilmeld din returnering i returneringsportalen inden for 30 dage efter modtagelsen af varen.

Udskriv: Hvis din anmodning om returnering accepteres af FELDER (som regel inden for 2 hverdage), modtager du en returneringsformular online. FELDER skal modtage den returnerede vare inden for 30 dage, efter at du har modtaget returneringsformularen. Vær opmærksom på, at der er en tidsfrist for returneringen. Din returnering kan ikke bearbejdes, hvis tidsfristen for returneringen er udløbet. Eventuelle omkostninger afholdes af ansøgeren.

Emballage: Du skal emballere varen/varerne, der skal returneres, i henhold til FELDERs retningslinjer for emballage (se punkt 5)

Placering af returneringsformular: Den tilhørende returneringsformular skal placeres et synligt sted på emballagen. Vær opmærksom på, at returneringsformularen oprettes i henhold til din returneringstilmelding. Den gælder derfor kun for varen/varerne, som er blevet tilmeldt til returnering. Send ikke varer fra forskellige bestillinger i én pakke, men derimod hver for sig. Så sikrer du, at din godtgørelse bearbejdes korrekt. Ved misbrug af den forfrankerede returneringsformular forbeholder FELDER sig retten til at trække eventuelle omkostninger i forbindelse med returneringen fra din godtgørelse.

Forsendelse: Efter godkendelse af din anmodning om returnering modtager du detaljerede oplysninger om den videre bearbejdning af din returnering.

 

4. Returnerings-betingelser og mest stillede spørgsmål (FAQ)

Hvilke varer kan ikke tilmeldes returnering?

For at returnere en vare, som du har bestilt, skal den tilmeldes til returnering inden for 30 dage via returneringsportalen. Varer, som godkendes til returnering, er fejlfrie varer fra FELDER, der tilmeldes til returnering hos FELDER inden for 30 dage efter modtagelsen af varerne. Varerne skal være komplette, ubrugte og ubeskadigede. Vi kan kun tage indsvejsede og/eller forseglede varer retur i uåbnet og ubrugt tilstand. Specialfremstillede produkter, software og licenser samt værdikuponer er generelt udelukket fra muligheden for returnering.

Hvordan foretager jeg en tilmelding til returnering inden for 30 dage?

Tilsigtede returneringer inden for 30 dage efter modtagelse af varen kan tilmeldes via returneringsportalen. Kontrollér i første omgang produktbilagene, for eksempel betjeningsvejledningen, så du bliver fortrolig med den korrekte anvendelse af apparatet resp. varen. Såfremt problemet ikke kan afhjælpes ved hjælp af produktbilagene, kan du tilmelde varer, som du har fået tilsendt af FELDER, til returnering via returneringsportalen.

Hvordan foretager jeg en tilmelding til returnering af varer, som jeg har modtaget for over 30 dage siden?

Tilmeldinger af tilsigtede returneringer, der finder sted mere end 30 dage efter modtagelsen af varen, kan desværre ikke foretages via returneringsportalen. Kontrollér i første omgang produktbilagene, for eksempel betjeningsvejledningen, så du bliver fortrolig med den korrekte anvendelse af apparatet resp. varen. Brug vores kontaktformular for yderligere afklaring. Send venligst ikke varen retur uden forudgående tilladelse fra FELDER. Uautoriserede returneringer modtages ikke af FELDER og returneres for kundens regning.

>> Til kontaktformular

Hvornår udbetales min godtgørelse?

Når du har sendt en vare/flere varer retur, foretager FELDER en omhyggelig kontrol, der tager højde for varens tilstand, returneringstidspunktet og årsagen til returneringen. Afhængig af det konkrete tilfælde og de faktiske forhold kan kontrolfasen vare op til flere uger. Afhængig af resultatet af kontrollen modtager kunderne derefter en godskrivning af værdien for den returnerede vare/de returnerede varer (fratrukket et eventuelt bearbejdningsgebyr). I tilfælde af afslag tager FELDER kontakt til kunderne.

Hvad er et bearbejdningsgebyr?

Hvis returneringen ikke lever op til vores returneringsbetingelser, forbeholder FELDER sig udtrykkelig retten til at beregne et bearbejdningsgebyr på op til 35 % af varens værdi.

Hvilke transport muligheder er der?

Vi vælger mellem to mulige transport muligheder, der kan anvendes til FELDER.
Transport form 1: Pakke levering fra kunden
Transport form 2: Pakke afhentning med speditions firma
Den valgte transport form afhænger af volumen og vægt på leveringen til FELDER.

 

5. FELDER retningslinier for emballage

Generelt

Du kan medvirke aktivt til at pakken ankommer sikkert og til rette tid til FELDER. Følg efterfølgende retningslinier og forløb for emballering, defineret af FELDER:

• Brug en stabil karton med ubeskadigede side-klapper.
• Fjern samtlige etiketter fra kartonen, f.eks. henvisninger for farligt gods og andre ikke aktuelle forsendelses-etiketter.
• Pak alle varer ind hver for sig.
• Brug et pakke-materiale, der er egnet til indholdet i pakken, f.eks. bobleplast el. lign.
• Brug en stabil pakketape.
• Brug ikke snore eller indpakningspapir.
• Brug den returnerings-seddel du har modtaget fra FELDER.
• Brug en adresse etiket, hvor din afsender adresse står tydeligt (navn, telefonnummer, fuldstændig adresse).

Vægt og størrelse for pakke tjenester

I samarbejde med vores varemodtagelse har FELDER fastlagt følgende retningslinier til vægt og størrelse af pakke- hhv. palle forsendelser:
Følgende begrænsninger gælder udelukkende for enkelte pakker. Der findes ingen begrænsning for den samlede vægt på din forsendelse og det samlede antal pakker i din forsendelse.

• Pakker med vægt op til 30 kg
• Pakker med omfang på 300 cm
• Pakket med længde på 220 cm

Henvisning: På pakke- hhv. palle forsendelser, der overskrider ovennævnte betingelser for størrelse og vægt tillægges der et ekstra gebyr for overstørrelse.

Palle-forsendelser

Følg nedenstående FELDER retningslinier for at sikre, at vi modtager pallen ubeskadiget og til tiden.

 • Vælg en stabil palle, der kan bære vægten af din forsendelse (kvalitet paller er enten fremstillet af træ eller plastik, og kan veje mellem 9 og 32 kg).
• Vælg nogle stabile kartoner og stabel dem på pallen.
• Brug krympefolie til at stabilisere din forsendelse på pallen.
• Til palle forsendelse over 70 kg (150 lbs) fastgør da enten metal- eller brudsikker plastik remme på alle sider af boksen, hhv. på pallen.
• Forsyn hver palle i forsendelsen med den fra FELDER tilsendte returnerings-seddel.
• Forsyn hver palle med kontakt informationer såsom (navn, telefonnummer, fuldstændig adresse).

Betegnelse for tunge pakker

Til pakker med vægt over 30 kg er det meget vigtigt, at bruge det rigtige pakke-materiale og sikre, at det er egnet til tunge pakker. Sørg for at overholde følgende punkter ved pakning af tunge pakker:

• Kartoner skal være stabile og kanterne forsvarligt hæftede eller med klammer og ikke kun limet. Kontroller om kartonen er stabil, ved at teste certifikatet fra kartonens fremstiller, der som regel befinder sig i bunden af kartonen for at sikre, at maksimal størrelse og maksimal bruttovægt ikke overskrides.
• Brug kun nye kartoner, der har fuld stabilitet og ikke er skadet af fugt eller brug.
• Luk kartonen med en stabil tape (eller forstærket bånd), ved at anbringe tre strimler på oversiden og undersiden af kartonen, at de er fast tilspændt nær de to kanter.
• Brug kun tæt pakke-materiale til at beskytte indholdet af tunge pakker. Chips af ekspanderet polystyrol og krøllet papir giver ikke nok beskyttelse, da det bliver trykket sammen og flytter sig ved tung last. Tilskårne stykker af bølgepap eller færdige flamingo forme er effektiv og øger stabiliteten for kartonen.
• Når du binder pakker sammen, skal hver pakke pakkes i en karton, der er egnet til at understøtte den samlede vægt for alle pakker.
• Du må kun binde pakker sammen, der har den samme størrelse.