WERELDPRIMEUR: PCS®

Preventive Contact System

De eerste en enige contactloze veiligheids-inrichting ter wereld voor paneelzagen

Nu LIVE DEMONSTRATIE aanvragen

Zware ongevallen aan paneelzagen behoren tot het verleden - geslaagde houtbewerking in veilige handen met PCS®.

PCS® – RISICO OP ONGEVALLEN GEWEKEN

CONTACTLOOS en absoluut VRIJ VAN LETSEL

Met een druk op een knop METEEN weer INZETBAAR

Wordt geactiveerd met de SNELHEID VAN
HET LICHT

GEEN onderhoud, GEEN reiniging,
GEEN slijtage

100% BESCHADIGINGSVRIJ voor machine
en zaagblad

Functioneert ALTIJD!
onafhankelijk van vervuiling door stof, ook tijdens verdekte snedes of tijdens het zagen met weggezwenkte bovenbescherming


"Ondersteund door het Oostenrijkse onderzoekspromotiegezelschap (FFG) ontwikkelde de Felder Group samen met de TU Wien PCS - Een revolutie voor veiligheidssystemen aan paneelzagen."

Concreet herkent het wereldwijd gepatenteerde veiligheidssyteem menselijk weefsel in de gevarenzone en zorgt ervoor dat het zaagblad, alsof er getoverd wordt, binnen milliseconden verdwijnt: Het wordt ineens onder de tafel getrokken als er gevaar dreigt. Geen contact, geen letsel.


Preventive Contact System – PCS®

Elke houtbewerker en dus ook elk houtverwerkend bedrijf heeft tien goede redenen om bij de werkveiligheid geen compromissen in te gaan - PCS® voorkomt ongevallen en garandeert vingervlugheid en een ferme handdruk voor altijd!


• PCS®: Ongevallen behoren tot het verleden - Ongevallenpreventie met de snelheid van het licht
• PCS®: Gevaar herkend, gevaar geweken - Veiligheids-omgevingswaarneming met vervroegde benaderingsherkenning
• PCS®: Veiligheid mag niet duur zijn - Zonder concurrentie: absoluut beschadigingsvrij, meteen weer inzetbaar

Inmiddels moeten alle moderne zagen en paneelzagen, volgens de geldige DGUV-ongevallenpreventievoorschriften, van standaard-veiligheidsvoorzieningen zoals spouwmes en boven-bescherming voorzien zijn. Bovendien bestaat sinds een aantal jaren een technische oplossing die, door vliegensvlug het zaagblad te blokkeren, ernstige snijwonden verhindert maar waarmee het zaagblad en het zaagaggregaat verwoest worden. De reparatiekosten die hierdoor ontstaan is de prijs die voor het redden van een of meer vingers betaald moet worden. Tot op de dag van vandaag, want het kan beduidend beter:

Wat is PCS® precies?

De revolutionaire wereldprimeur voor veiligheidsvoorzieningen aan paneelzagen.

Ongevallenpreventie met de snelheid van het licht.

Na het herkennen van gevaar zorgt PCS® in lichtsnelheid voor het afdalen van het zaagblad onder de zaagtafel. Gebaseerd op het elektro-magnetische afstotingsprincipe wordt een, tot nog toe onbereikbare, extreem korte reactietijd van enkele milliseconden gehaald.

Veiligheids-omgevingswaarneming met vervroegde benaderingsherkenning.

Als onverwacht snelle benaderingen in het bereik van het zaagblad herkend worden start PCS® de noodafdaling. De veiligheidsomgeving omsluit het zaagblad en biedt bescherming tegen toegang vanuit alle richtingen.

Absoluut beschadigingsvrij, meteen weer inzetbaar.

De PCS® noodafdaling gebeurt zonder te beschadigen en zonder kosten. Met een druk op de knop is de paneelzaag weer in te zetten. PCS® werkt zonder slijtageonderdelen en is daardoor geheel vrij van instel- en onderhoudswerkzaamheden.
De voor octrooi aangemelde veiligheids-innovatie PCS® is desgewenst, in de eerste configuratie van de Format-4 paneelzaag kappa 550, verkrijgbaar en vult de bestaande veiligheidsvoorzieningen aan.
Start levering: 2 kwartaal 2020.