ATOMIC MAAKT VAN JOU EEN BETERE SKIËR.

FORMAT-4 CNC-TECHNOLOGIE ZORGT VOOR WERELDSUCCESSEN IN HET SKICIRCUIT – LEG NU UW TOEKOMSTIGE SUCCESS VAST!

Maak nu een afspraak met onze adviseurs 

Het ATOMIC succesverhaal

Marcel Hirscher skiet al jaren van een overwinning naar de andere en is voor velen de beste skiër aller tijden. De zevenvoudige algehele wereldcup winnaar, meervoudig olympisch kampioen en wereldmeester heeft in de alpine skisport alles gewonnen. Samen met wereldcup-heerseres Mikaela Shiffrin, olympiakampioen Sofia Goggia, dubbel-olympiakampioen Ester Ledecká en wereldmeester Peter Fill behoort hij tot de absolute superstars van de skiwereld.

Hun overwinningen en successen haalden ze allemaal met ski's van ATOMIC- het dominante merk in de prestatie-skisport en op het recreatiesegment.  

Hoe een ski zich in de sneeuw verhoudt is vooral van zijn houten kern afhankelijk. De rustige loop, stabiliteit, demping en wendbaarheid worden allemaal door het gebruik van verschillende houtsoorten en de productie-kwaliteit beïnvloedt. Vandaar dat ATOMIC in zijn fabriek in Altenmarkt, een van de grootste skifabrieken ter wereld, op de absolute nauwkeurigheid en efficiëntie van zeven high-tech CNC bewerkingscentra van FORMAT-4 zet. 
"Naast allerhoogste eisen aan de kwaliteit van de uiterst sensibele houten kernen, was voor ons ook een optimalisatie van de productieprocessen belangrijk. Samen met FORMAT-4 hebben we een uiterst efficiënt ruimte-indeling's concept ontwikkelt en daardoor ons productievermogen gemaximaliseerd. In minder dan 180 seconden produceren wij nu een paar absoluut perfecte skikernen" vertelt ATOMIC directeur Stefan Leberbauer trots over de enorme efficiëntie-verhoging. 
"Het geheim is een slim automatiseringsconcept met innovatieve CNC-bewerkingscentra, moderne sensoriek en intelligente robotica-oplossingen" legt FORMAT-4 key account manager Helmut Tipotsch uit. "Optische sensoren ondersteunen het system tijdens het meten van het ruwe hout. Fouten die optreden kunnen zo herkend en aangepast worden. De sensoriek en de gegevens verwerkende software, herkennen fouten in de vorm van het uitgangsmateriaal en controleren de opspanning op de bewerkingsinrichting. Binnen enkele seconden worden de opgespannen onderdelen gefreesd. De robot haalt gedurende deze bewerkingstijd nieuw materiaal op en zorgt op die manier voor een tijdbesparende productie-afloop".

Een Oostenrijkse samenwerking voor wereldwijde skisuccessen.

Een Oostenrijkse samenwerking voor wereldwijde "Voor ons was het ook belangrijk dat FORMAT-4 een Oostenrijks bedrijf met productielocatie in Oostenrijk is. De korte wegen zijn voor ons op alle gebieden van voordeel - bei de service, beschikbaarheid van reserveonderdelen en natuurlijk ook voor toekomstige gemeenschappelijke projecten. Door het wereldwijde netwerk van handelaars en servicepunten staat FORMAT-4 ook internationaal in een toppositie en we hebben reeds begonnen onze fabriek in Bulgarije op dezelfde succesvolle installatie om te stellen, zoals we hier in Altenmarkt in gebruik hebben" zegt Stefan Leberbauer. ATOMIC is met FORMAT-4 technologie uitgerust voor de toekomst en bereid voor nog veel meer succesverhalen van Marcel Hirscher en Co.

profit H350 – 5-assig CNC-bewerkingscentrum

Dynamiek, kracht & modernste high-end-technologie met de alles-uit-één-hand-oplossingen van FORMAT-4

Met de juiste drive voor succes

FORMAT-4 – een klasse apart

© ATOMIC, GEPA PICTURES und FORMAT-4